Elárulják a szemeink a személyiségünket

5 tipp a fáradt szemek ellen
Vágólapra másolva!
Ötből négy személyiségjegy megállapítható a szemmozgásokból.
Vágólapra másolva!

A mondás szerint a szem a lélek tükre, és egyre több tudományos kutatás bizonyítja, hogy tényleg rengeteg információt elárul rólunk. A Dél-ausztráliai Egyetem és a Stuttgarti Egyetem közös kutatásából most kiderült, hogy a szemmozgás ötből négy személyiségjegyre is utal, bár még meg kell ismételni egy nagyobb mintán a kísérletüket, a 42 fős csoportjuk kissé soványkának mondható az általános igazságok kijelentgetéséhez.

Forrás: Shutterstock

A kutatás során a SensorMotoric Instruments nevű cég eszközeit használták a résztvevők szemmozgásainak precíz követésére, majd a gépi tanulással feldolgozott szemmozgási adatokat összevetették a résztvevők által kitöltött személyiségtesztekkel. A két adathalmaz alapján úgy tűnik, hogy a szemmozgások rendkívül erősen utalnak az adott személy érzelmi stabilitására, extraverziójára, barátságosságára és lelkiismeretességére.

Csak az intellektusra nem lehet a szemekből következtetni.

A kutatók szerint a kutatás a jövőben nagyban segítheti az emberek és a gépek közti kapcsolatokat, hiszen a gépek jelenleg nem képesek a felhasználóik személyiségére vagy érzelmi stabilitására utaló jeleket olvasni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!