Bluetooth-mikrofonnal állt elő a Sennheiser

sennheiser memory mic
Sennheiser Memory Mic
Vágólapra másolva!
Jól jöhet a mobilokkal profibb videókat készíteni kívánóknak.
Vágólapra másolva!

Sokféle színtéren folyik ádáz harc az okostelefonok gyártói között, például a működési sebesség és a kamera képminőségének javítása mindig terítéken vannak. Viszont a cégek nagyon ritkán foglalkoznak a felvett videók hangminőségével, az elmúlt időszakban csak a Nokia egyes androidos mobiljaiban kapott külön figyelmet a rossz hangminőség problémájának megoldása.

Mindez kissé meglepő a minimális költségvetésű YouTube-sztárok korában, a Sennheiser most részben számukra piacra dobott egy Bluetooth-mikrofont. Az akár ruhára is felcsíptethető Memory Mic terméket a kicsomagolása után hozzá kell párosítani egy Android vagy iOS rendszerű mobilhoz, majd konfigurálni kell az appján keresztül.

Ezután a kütyü akár teljesen önmagában is működőképes, a belső memóriájában négy órányi hangot képes tárolni, a felvételeket később szinkronizálja az okostelefonnal.

A Memory Mic nagy érdekessége, hogy a mobilappja képes utólagosan is szinkronba hozni a telefonnal felvett videót és a mikrofon által rögzített hangot.

A Memory Mic általánosságban véve jó minőségű hang rögzítésére képes, a kialakításának köszönhetően pedig kiszűri a szélzajt, továbbá észszerű mértékben a felhasználó és mikrofon közti távolság ingadozásából adódó hangszintkülönbségeket is javítja. A beépített akkuja olyan 2 óra alatt tölthető fel teljesen, de a 70 százalékos töltöttséghez egy óra töltés is elég.

Sejthetően nem kimondottan olcsó a termék, hazánkban bruttó 64 900 forint az ajánlott fogyasztói ára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!