16 milliót lopott a beszerzési igazgató

iphone
Vágólapra másolva!
Már az önéletrajzával megkezdte az adófizetők megfejését.
Vágólapra másolva!

Világszerte rengetegen kényszerülnek ilyen vagy olyan módon kiegészíteni valamivel a keresetüket, a jelek szerint New York város közlekedési vállalatának volt beszerzési igazgatója sem volt kimondottan elégedett az életszínvonalával. Angel Barbosa csütörtökön állt a helyi bíróság elé, az ügyész szerint ugyanis 2013 és 2017 között a pozíciója adta lehetőségekkel visszaélve gyakorlatilag ellopott 58 ezer adófizetői dollárt, bő 16 millió forintot. Mindezt úgy, hogy a cégnél eltöltött utolsó évében 197 ezer dollárt, körülbelül 55 millió forintot keresett.

Forrás: Reuters

A vád szerint Barbosa nem volt kimondottan eszes: az évek során rendelt bő 60 Apple iPhone mobilt az állami közlekedési vállalat beszállítójától, kiszállíttatta azokat a saját lakcímére, majd egy segítője közreműködésével eladta azokat.

Nem világos, hogy vajon mire költhette az egyesült államokbeli mércével is számottevő összeget, Barbosa tagadja a bűnösségét a bíróságon.

További érdekesség, hogy az ügyész szerint valójában nem a mobilos sefteléssel kezdődött a közpénzek lopása, Barbosa ugyanis hamis adatokat írt az önéletrajza kísérődokumentumába, hogy számottevően magasabb kezdőfizetést kapjon. Ezzel már önmagában is több tízezer dollárral károsította meg az évek során az adófizetőket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!