Még egy hatéves is feltörte a választási rendszer másolatát

fiú laptop internet Varró Dániel és az informatika önpromóciója, avagy ingyenes verseskötet gyerekeknek
Vágólapra másolva!
Harmincöt, 6 és 17 év közötti gyerek törte fel a floridai választási eredményeket közlő honlap másolatát egy hackerversenyen az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Egy 11 éves fiú, az austini Emmett Brewer volt a leggyorsabb; mindössze 10 percre volt szüksége, hogy bejusson a rendszerbe, ahol aztán neveket és választási eredményeket is meg tudott változtatni. A induló jelöltek nevét is átírták a fiatal hackerek, továbbá összesen 12 milliárd szavazatot hozzáadtak a különféle jelöltek eredményeihez.

Forrás: Shutterstock

A gyerekek nem csak Florida, hanem öt másik, úgynevezett ingadozó állam választási rendszerének másolatába is bejutottak a háromnapos DEFCON biztonsági konferencián megrendezett kihívásban. A verseny célja az volt, hogy próbára tegye a választási infrastruktúra ellenállóképességét, a sebezhetőségek részleteit pedig továbbítják az államoknak.

A szavazatok egyesítéséért felelős hivatal üdvözölte a konferencia résztvevőinek erőfeszítéseit, de felhívta a figyelmet, hogy a valóságos választási rendszerek a másolatoknál nagyobb védelmet élveznek.

- fogalmazott a hivatal.

Az Egyesült Államokban novemberben úgynevezett félidős választásokat tartanak, melyeken a szövetségi képviselőház egészét és a szenátus egyharmadát megújítják, és kormányzóválasztások is lesznek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!