Beelőzheti egy kínai cég az Apple-t

Huawei telefon és Krusell telefontok
Vágólapra másolva!
A Huawei jelentheti be az első 7 nanométeres lapkakészletű mobilt.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy hónap van hátra az idei Apple iPhone okostelefonok bejelentéséig. A készülékek ránézésre nem feltűnő, de rendkívül fontos újítása az Apple A12 lapkakészlet használata lesz, az architekturális fejlesztések mellett a telefon működtetéséért felelős chipset 10 helyett elvileg már 7 nanométeres gyártástechnológiával készül.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A kisebb csíkszélességű gyártási technológiának három nagy előnye is lehet: nőhet a processzorhoz és grafikus vezérlőhöz hasonló áramkörök teljesítménye, ennek ellenére viszont a korábbival azonos szinten maradhat, vagy akár csökkenhet is a fogyasztás és a hőtermelés.

Ezek a tényezők mind kritikus jelentőséggel bírnak a mobileszközökben.

Eddig úgy tűnt, hogy az Apple fogja bemutatni az első 7 nanométeres lapkakészletet használó okostelefonokat, azonban friss információk alapján egy kínai rivális elhappolhatja a cég elől a dicsőséget: az augusztus 31-én bemutatkozó Huawei Mate P20 Pro lehet az első ilyen lapkakészlettel szerelt telefon.

A hírek szerint HiSilicon Kirin 980 lapkakészlet dolgozik a telefonban, 4+4 magos processzorral, erős Mali-G72 MP24 grafikus vezérlővel, továbbá papíron akár 1,6 Gbps letöltési sebességre is képes LTE modemmel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!