Kritikus sérülékenységeket javítottak a Windowsban

windows update
Érdemes minél előbb telepíteni a rengeteg sebezhetőséget megszüntető javításokat
Vágólapra másolva!
Az Intel processzorok egy újabb hibájához is érkezett javítás.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd kora este elérhetővé váltak a Microsoft és az Adobe havi rendszeres hibajavításai, mindkét cég rengeteg sebezhetőséget szüntetett meg a támogatott termékeiben. A két cég közül ezúttal a Microsoft került szorultabb helyzetbe, hiszen nem csak kritikus, de nulladik napi (a javítás elérhetővé válása előtt már aktívan kihasznált) sebezhetőségeket is kénytelen volt megszüntetni. Összesen 60 hibát foltozott be a vállalat.

Érdemes minél előbb telepíteni a rengeteg sebezhetőséget megszüntető javításokat Forrás: Origo

A nulladik napi sebezhetőségek a Windows 10-ben és az Internet Explorerben voltak, a támadók dokumentumok vagy weblapok betöltetésével távoli kódfuttatást tudtak elérni a számítógépeken. További érdekesség, hogy a hónapban az Intel processzorokkal rendelkezők egy külön frissítést is kaptak a Microsoft hibajavító keddje részeként, miután biztonsági kutatók újabb csúnya hibát fedeztek fel a széles körben használt központi egységeiben.

Szerencsére az L1TF/Foreshadow névre keresztelt támadási vektor javításától nem lassulnak a számítógépek.

A Microsofttal párhuzamosan az Adobe is patchelte a Flash Player, az Experience Manager, az Acrobat, a Reader, továbbá a Creative Cloud Desktop szoftvereit. A termékek közül csak az Acrobat és a Reader esetében kaptak kritikus besorolást a javított hibák, de persze a felhasználóknak érdemes mindent frissíteniük a legújabb változatra.

A Microsoft által kiadott javítások a Windows Update szolgáltatáson keresztül telepíthetőek, míg az Adobe patchei a cég saját frissítőprogramján át szerezhetőek be a legkönnyebben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!