Segítheti az albérletkeresők diszkriminálását a Facebook

Siófok társasház ingatlan
Adócsalás ügyében nyomoznak egy siófoki ingatlanfejlesztő után. Társasház a Köztársaság utcában.
Vágólapra másolva!
Nem elégségesek a probléma megoldása érdekében eddig tett lépései.
Vágólapra másolva!

Újból meggyűlt a baja egy amerikai hatósággal a Facebooknak, azonban a változatosság kedvéért a szokásos felek helyett ezúttal a lakáspolitikával és városfejlesztéssel foglalkozó minisztérium szállt bele a cégbe. A szervezet azt állítja, hogy a hirdetői eszközei segítségével a Facebook törvénysértően lehetővé teszi az albérleteket hirdetőknek az albérletkeresők diszkriminálását.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

A vád nem teljesen új, 2016-ban már kapott negatív sajtóvisszhangot emiatt a cég. A főbérlők akkoriban rassz, bőrszín, vallás, nem, családi státusz és származási ország alapján is képesek voltak diszkriminálni.

Ezeket a célzott hirdetési lehetőségeket a kritikák hatására elvette a hirdetőktől a Facebook, azonban a minisztérium szerint nem végzett alapos munkát a vállalat, például a fogyatékkal élőket és a kisgyermekes személyeket továbbra is képesek diszkriminálni a hirdetők,

elrejthetik előlük a hirdetéseiket.

A Facebook tagadja a minisztérium vádjait, a cég szerint a tavalyi évben sokat tett annak érdekében, hogy a diszkrimináció semmilyen formája se valósulhasson meg az ingatlanhirdetésekben. A vállalat lehetőséget kapott a minisztériummal való tárgyalásra, csak a találkozó után dől el, hogy a szervezet kezdeményez-e formális vizsgálatot az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!