Életmentő újítást kapott az androidos Gmail

Sad man checking mobile phone sad phone alone depressed man teen mobile media social guy breakup angry crying cellphone desperate rejected young anxious text stressed news unhappy bad break up divorce smart internet cyber bullying smartphone worried death
Single sad man checking mobile phone sitting on the floor in the living room at home with a dark background
Vágólapra másolva!
Nem kerülünk többé kínos helyzetbe a véletlenül elküldött levelek miatt.
Vágólapra másolva!

A Gmail webes felületén már 2009 óta elérhető egy rendkívül hasznos funkció, bár sajnos egészen a levelező legutóbbi ráncfelvarrásáig manuálisan kellett aktiválni a Beállítások felület Általános lapján. Természetesen a véletlenül elküldött, vagy másodperceken belül megbánt levelek visszavonásának a lehetőségéről van szó, amellyel rendkívül kínos helyzeteket kerülhetnek el az e-mailezők.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Antonioguillem

A funkció még 2016-ban landolt az Apple iOS-t futtató eszközökre szánt Gmail mobilalkalmazásban, azonban valamilyen oknál fogva az androidos eszközök tulajdonosai számára egészen eddig nem volt elérhető.

Most is tapasztalati úton kiderült, hogy a Google nagy csendben megkezdte Androidon a visszavonási lehetőség elérhetővé tételét, bár beletelhet némi időbe (legfeljebb pár hétbe), mire globálisan mindenkinél aktívvá válik. Addig is érdemes óvatosan koppintgatni a küldés gomb környékén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!