A többségnek a drágábbik Note 9 kell

samsung galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 9
Vágólapra másolva!
Az SK Telecom szerint az 512 gigás modell fogy jobban.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlan, hogy a csúcsmobilok különböző változatai nem egymással párhuzamosan válnak elérhetővé, általában technikai okoknál fogva előfordul, hogy csúszik egy bizonyos színű vagy kapacitású modell forgalmazásának a kezdete. Egy ideig úgy tűnt, hogy a nemrég általunk is tesztelt Samsung Galaxy Note 9 esetében is ez lesz a helyzet, hiszen a készülék bejelentésekor csak a 128 GB beépített háttértárral rendelkező változat árát és kiadási dátumát közölte a Samsung, míg az 512 GB-os modell kapcsán későbbre ígért tájékoztatást a cég.

Samsung Galaxy Note 9 Forrás: Samsung

Szerencsére nem kellett sokat várni az információkra: pár nappal később kiderült, hogy a mobil 512 GB-os verziója ugyanazon a napon válik majd elérhetővé, mint a 128 gigás modell. Emellett persze az árát is elárulta a gyártó, továbbá a társához hasonlóan az 512 gigás mobil is előrendelhetővé vált.

Kissé furcsa, hogy ha eredetileg is egymással párhuzamosan kívánta piacra dobni a kettő mobilt a Samsung, akkor miért tartotta vissza napokig az 512 gigással kapcsolatos információkat?

Erre több magyarázat is lehet, de a friss hírek alapján még az sem kizárt, hogy egy hirtelen döntéssel a cég felgyorsította a drágábbik mobil piacra dobását, köszönhetően a félretippelt vásárlói igényeknek.

A dél-koreai SK Telecom mobilszolgáltató közölte, hogy a Galaxy Note 9-ből 30-50 százalékkal több fogyott eddig előrendelésben, mint pár hónapja a Galaxy S9-ből. Ettől függetlenül a tavalyi Galaxy Note 8 előrendelési számának valószínűleg csak a 80 százalékát éri majd el a telefon.

Ami ennél érdekesebb, hogy az SK Telecomnál előrendelők bő fele a telefon 512 gigabájtos változatára pályázik.

Tulajdonképpen ez nem meglepő, hiszen akinek telik a 128 gigás modellre, annak nagy valószínűséggel futja az 512 gigabájtosra is.

Ha már lúd, akkor legyen kövér.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!