Lekorlátozta a tűzoltók mobilnetét a szolgáltató

Erdőtűz pusztít a kaliforniai Lake Elsinore közelében
Los Angeles nagyságú területen pusztít a Mendocino Complex elnevezésű tűz.
Vágólapra másolva!
Miközben épp Kalifornia legnagyobb erdőtüzének az oltásában segédkeztek.
Vágólapra másolva!

Az egyesült államokbeli mobilszolgáltatók egyik szakállas vicce, hogy korlátlannak hirdetik a drága mobilnetes csomagjaikat, majd lekorlátozzák azokat az ügyfeleket, akik elhitték a reklámszöveget. A Verizon Wireless most alaposan kihúzta a gyufát, ugyanis ezt minden további nélkül eljátszotta Santa Clara megye tűzoltóival is, miközben azok épp Kalifornia állam valaha volt legnagyobb erdőtüzének az oltásán dolgoztak.

Tűz Mendocino térségében Forrás: MTI/EPA/David Mcnew

A Mendocino térségében tomboló erdőtűz július 27-én kezdődött, és sajnos a mai napig nem sikerült megfékezni, jelenleg kb. 3500 tűzoltó dolgozik a bő 1600 négyzetkilométeren lángoló tűz oltásán.

Körülbelül a Balaton területének a háromszorosán ég minden, ami éghető.

Sejthetően rendkívül komplex feladat a munka koordinálása, a Santa Clara-i tűzoltók egy mobil parancsnoki állást használnak a célra. A Verizon július végén ebben korlátozta le használhatatlanságig a 4G mobilnetet, mivel a tűzoltók túllépték a „korlátlan” mobilnetjük 25 GB adatforgalmi keretét.

Ráadásul nem ez volt az első alkalom, július elején ugyanezt egyszer már eljátszotta velük a szolgáltató.

A mobilnet korlátozása miatt a tűzoltóparancsnok mindkét esetben azonnal felvette a kapcsolatot a mobilszolgáltató ügyfélszolgálatával. Mindkétszer egy Silas Buss nevű termékmenedzserrel kellett tárgyalni, aki nem igazán érzett együtt a parancsnokkal. Az első korlátozást csak úgy volt hajlandó feloldani, hogy átállította a tűzoltóság mobilnetes előfizetését a 37,99 dollárosról a 39,99 dollárosra, majd a hónap végén a 99,99 dolláros előfizetést sózta rá a szervezetre.

A tűzoltóparancsnok beleegyezett a drágább csomagokra való átváltásba, csak legyen mobilnet a parancsnoki járműben, nem ért rá veszekedni a mobilszolgáltató termékmenedzserével.

A mostani felháborodásra válaszul a Verizon Wireless közölte, hogy a vészhelyzetekre reagáló ügyfelek esetében azonnal és rutinszerűen fel szokta oldani a mobilnetes korlátozásokat, éppen ezért is belső vizsgálatot indított a Santa Clara-i tűzoltók ügyében. Buss nem kívánt nyilatkozni a sajtónak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!