Közös nevezőket keresne az idegenekben a Facebook

facebook, tenyér
Bizonyos feltételek esetén, egy elhunyt profilja továbbra is aktív maradhat a Facebookon (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A nyilvános vitákat szeretné civilizáltabbá tenni a cég.
Vágólapra másolva!

Az internetes viták még a teljes anonimitást nem adó Facebookon is könnyen el tudnak fajulni, ami kissé bosszantó annak fényében, hogy az erős indulatokat szító egyének jókora tábora a szemtől szembeni viták esetén nem meri megengedni magának az interneten használt stílusát. Ezzel a Facebook nem tud mit kezdeni, azonban most egy olyan trükkel próbálkozik, amellyel a remények szerint hathat a problémás figurákra.

Forrás: Pixabay

Az elképzelés nagyon egyszerű: megpróbál közös nevezőt találni az idegenekben. Ez lehet például a lakhelyük (településszinten), az iskolájuk, a végzettségük, a munkahelyük, vagy éppen a közösen kedvelt csoportjaik, zenekaraik, filmjeik.

Forrás: Facebook

Természetesen csak nyilvános információk jelenhetnek meg mások számára a felhasználókról, azaz olyan dolgok, amelyeket bárki és bármikor megtekinthet a profiloldalaikon.

A megjelenítésre kiválasztott közös tulajdonság a felhasználók kommentjei fölött jelenik meg a hírfolyamban.

Az újdonság jelenleg szűk körű tesztelés alatt áll az Egyesült Államokban, azaz a Facebook aránylag kis mintán teszteli a hatásait. Egyelőre nincs kizárva, hogy jelentős módosításokon esik át vagy a kukában végzi, az illetékesek a gyakorlati tapasztalatok alapján döntenek majd a sorsáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!