Fontos figyelmeztetés kerül a videojátékok dobozaira

videojáték játékbolt game store
Vágólapra másolva!
A szülőknek érdemes gyorsan megismerkedniük az ikonnal.
Vágólapra másolva!

A digitális játékboltok termékoldalain általában könnyen kideríthető, hogy a nézett videojátékok lehetőséget adnak-e a további fizetős tartalmak vásárlására. Sajnos a termékek fizikai üzletekben forgalmazott, dobozos változatain eddig tipikusan semmi sem tájékoztatta erről a vásárlókat, hiszen nem volt kötelező ráírni a dobozra az információt.

Forrás: Rob DiCaterino / Flickr

A hazánkban is illetékes PEGI besorolószervezet most bejelentette, hogy végre változtat az áldatlan állapoton: az újonnan piacra dobott játékok dobozain a lent látható jelzés tájékoztatja majd a vásárlókat arról, hogy lehetőség van a játékokban a további pénzköltésre.

Ez az ikon jelzi majd a videojátékok csomagolásán, hogy valamilyen extra pénzköltési lehetőség van a termékekben Forrás: PEGI

A lépés üdvözlendő, azonban a konkrét megoldás kifejezetten kiadóbarátnak mondható, hiszen a jelzésből nem derül ki a játékbeli vásárlások típusa.

Nem mindegy, hogy klasszikus kiegészítőkről (DLC), tipikus mikrotranzakciós vásárlásokról, vagy éppen loot boxokról van szó.

Éppen ezért is a videojátékok terén kevésbé otthonosan mozgó szülőknek azt ajánljuk, hogy a jelzést meglátva ne legyenek restek a mobiljuk segítségével rákeresni a kiszemelt játékra, és tájékozódjanak a benne lévő opcionális vásárlások jellegéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!