Google-fiókkal is be lehet majd lépni a Windows 10-be

windows 10 april 2018 update laptop notebook
Windows 10 April 2018 Update
Vágólapra másolva!
Sokak számára kényelmes újításon dolgoznak a programozók.
Vágólapra másolva!

Váratlan fejlemény van kibontakozóban, a Chrome OS rendszerrel kapcsolatos hírekre specializálódott Chrome Story blog szerzője szerint valamikor a nem túlságosan távoli jövőtől kezdve Google-fiókkal is be lehet majd jelentkezni a Windows 10-be. Az információ forrása nem valamiféle homályos figura, hanem a Chromium projekt forráskódjába a napokban beküldött, bő 12 ezer soros (!) patch.

Forrás: Microsoft

Mint kiderült, a Windows 10 lehetővé teszi harmadik feleknek az operációs rendszer megszokott beléptetési rendszerének és metódusainak a kiegészítését. Ezt a funkcionalitást nem az átlagos felhasználóknak szánja a Microsoft, hanem olyan nagyvállalatoknak, amelyek valamiféle egyéni hitelesítési rendszeren keresztül azonosítják a munkavállalóikat. A központi hitelesítési rendszereik Windowsba való integrációja után a dolgozóiknak kevesebb nevet és jelszót kell megjegyezniük, plusz szükség esetén az informatikusok is mindig hozzá tudnak férni az eszközeikhez.

A Google azon dolgozik, hogy a Chrome böngésző képes legyen hitelesítési szolgáltatóként bejegyezni magát a Windows 10-be. Ezután a felhasználók be tudnak majd jelentkezni a Google-fiókjukkal a rendszerbe.

A projekt egyelőre kezdeti stádiumban van, így nem világos, hogy mikor válhat elérhetővé a potenciálisan sokak számára hasznos funkcionalitás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!