Egyszerűbbé válik a Skype felülete

skype
Skype 8.29
Vágólapra másolva!
Nem kértek a snapchatesítésből a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években totális volt a káosz a Skype háza táján, a Microsoft látszólag bármiféle középtávúnak tűnő stratégia nélkül, összevissza fejlesztgette az alkalmazást. Sajnos nem a modern windowsos appok jelentették a jéghegy csúcsát (azok csak csendben megbuktak), hanem az alkalmazás tavaly őszi gigafrissítése.

Skype 8.29 Forrás: Skype

A Skype fejlesztőinek két célja volt az újratervezéssel: egyrészt fiatalos megjelenésűvé kívánták varázsolni a csevegőt, másrészt pedig a fiatalok körében népszerű funkciókat is fejlesztettek hozzá. A meglévő felhasználókat ezektől a törekvésektől függetlenül inkább az bőszítette fel, hogy egyes alapvető funkciók hónapokig nem voltak elérhetőek az új alkalmazásban, a felület rosszul használta ki a kijelzőiken rendelkezésre álló helyet, plusz a kisebb-nagyobb bugokon kívül teljesítménybeli és stabilitásbeli gondok is akadtak.

Szerencsére mostanra elég jól sikerült rendbe rakni a mobilalkalmazásokat, ráadásul éppen elég visszajelzést gyűjtöttek már a fő módosításokról a fejlesztők. Az információkat alapul véve úgy döntöttek, hogy javarészt kisebb változtatásokkal egyszerűbbé és átláthatóbbá teszik a Skype felületét, ráadásul teljesen eltávolítják belőle a tavaly ősszel bemutatott Highlights funkciót, mivel a Snapchat Stories másolata

A változtatások a jelenleg kiadás alatt álló Skype 8.29-ben élesednek, a csevegőprogram mobilos és számítógépes változatait egyaránt érintik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!