Megérkezett a Firefox 62

mozilla firefox 62
A Firefox 62-től kezdve már a főmenüből is bekapcsolható a követés elleni védelem
Vágólapra másolva!
Könnyebbé vált a követés elleni védelem bekapcsolása.
Vágólapra másolva!

Egy nappal a megszépült felületű Google Chrome 69 után a Firefox 62 is elérhetővé vált. Riválisától eltérően a Mozilla szoftvere nem hozott túlságosan látványos újításokat, azonban ezzel a verzióval megkezdődött a böngésző magánszféravédelmi funkcióinak az előtérbe tolása. Ennek a leginkább szembeszökő jele, hogy rögtön a főmenüjében ki- és bekapcsolhatóvá vált a követés elleni védelem, ez a kapcsoló eddig el volt dugva a Beállítások menüben.

A Firefox 62-től kezdve már a főmenüből is bekapcsolható a követés elleni védelem Forrás: Origo

A másik talán gyorsan feltűnő újdonság, hogy több tartalom látható az új böngészőfülek nyitásakor megjelenő oldalon, továbbá a felületen megjelenő tartalmak már a Beállítások menüben szabhatóak testre. A lap fogaskerekes ikonjára kattintva eddig egy oldalsáv nyílott meg, abban voltak az opciók.

A további érdekesebb újítások közül kiemelhető, hogy macOS rendszeren automatikusan alkalmazódik a sötét téma, továbbá Windowson gyorsulhatott egy kicsit a weblapok renderelése. Az újdonságok és változtatások részletes listáját itt található.

A Firefox 62 telepítőkészletét a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthetik az érdeklődők. A meglévő felhasználóknál a böngésző Windows és macOS rendszereken automatikusan frissül a legújabb kiadásra, míg Linuxon a disztribúció frissítéskezelőjéből telepíthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!