Mókásan mütyür lehet az új Palm mobil

palm tcl android okostelefon
Elférhet egy átlagos méretű tenyérben az első TCL által készített Palm
Vágólapra másolva!
Persze elronthatja a jókedvet, ha ténylegesen használni kell.
Vágólapra másolva!

Hiába volt úttörő a PDA-k terén a Palm, az első Apple iPhone megjelenése utáni piaci átrendeződést nem élte túl a vállalat. A WebOS-es okostelefonjai versenyképtelennek bizonyultak az Android és iOS rendszerű mobilokkal, a totális csődtől csak a HP általi felvásárlása mentette meg. Sajnos a HP sem volt képes mit kezdeni a 2010 közepén megvett céggel, így 2013-ban az mégis kénytelen volt lehúzni a redőnyt.

Elférhet egy átlagos méretű tenyérben az első TCL által készített Palm Forrás: Android Headlines

A márka rajongói utoljára 2015-ben kaptak esetlegesen pozitívnak nevezhető hírt, miután a Blackberry mobilok hardverét is tervező, kínai TCL megvásárolta a Palmmal kapcsolatos szellemi tulajdonokat a HP-től, beleértve magát a brandet is.

Minden jel arra mutat, hogy a nagyon közeli jövőben tényleg visszatér a márka, azonban a keménymagos palmosok nem lesznek elájulva az első készüléktől.

A fenti képen látható eszköz nem pusztán abszolút belépőkategóriásnak ígérkezik, de a jelek szerint a TCL szó szerinti értelemben szeretné használni az angol palm kifejezést: a 3,3 hüvelykes és 1280×720 pixeles kijelzőjének köszönhetően elférhet egy átlagos méretű tenyérben.

Már vagy öt éve nem láttunk 4 hüvelykesnél kisebb kijelzővel szerelt készüléket.

Ezen túlmenően keveset lehet tudni a készülékről, javarészt csak olyan dolgokat, amelyek láthatóak a fenti képen: fizikai billentyűzet és ujjlenyomat-olvasó nincs rajta, viszont az előlapi és a hátlapi kamerákat nem spórolták le róla a mérnökök. Elméletileg Android 8.1 fut rajta, de nem világos, hogy a normál kiadásról, vagy az Android Oreo Go Editionről van-e szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!