Fotón az öt hátlapi kamerás Nokia

nokia hmd global
Bal szélen a villanó, jobb szélen egy rejtélyes szenzor, mindenhol máshol pedig öt kamera látható
Vágólapra másolva!
A jelek szerint komolyan gondolja az őrült telefont a gyártó.
Vágólapra másolva!

Minden mobilgyártó számára fontos, hogy a felső kategóriás okostelefonjaival a fénykörülményektől függetlenül a lehető legjobb minőségű képeket lehessen készíteni. Éppen ezért sem szokatlanok már a két hátlapi kamerával szerelt készülékek, sőt: a Huawei P20-ba már három hátlapi kamera került.

Bal szélen a villanó, jobb szélen egy rejtélyes szenzor, mindenhol máshol pedig öt kamera látható Forrás: ITHome

Egyre inkább úgy tűnik, hogy ez csak a kezdet: a mobilos megapixel-háború után a gyártók ezúttal a kamerák számában kezdhetnek el versengeni egymással. Ha minden igaz, akkor a Samsung talán még idén piacra dobhat egy négy hátlapi kamerával ellátott okostelefont, ám ez kevéske lehet a Nokia mobilokat készítő HMD Global ellen, a cég ugyanis egy

ötkamerás mobilon dolgozik.

Az utóbbi nem újdonság, először idén januárban szivárgott ki egy ábra az elképzelésről, ráadásul a régi illusztráció teljesen azonos a fenti fotón látható szisztémával: öt kamera, egy dupla LED-es vaku, továbbá egy rejtélyes szenzor kandikál ki a hátlapból.

Sajnos ennél többet egyelőre nem lehet tudni a mobilról, így az sem világos, hogy melyik fázisában tart a fejlesztése. Csupán annyi tűnik biztosnak, hogy a fotón egy előrehaladott állapotú prototípus csodálható meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!