Gigantikus siker az androidos Fortnite

fortnite android
Vágólapra másolva!
A kézi letöltögetés és a magas rendszerigény sem állította meg a sikerjátékot.
Vágólapra másolva!

Nagyjából egy hónapja Androidon is elérhetővé vált az elmúlt év egyik legsikeresebb multiplayer játéka, azonban mindenkit megdöbbentve a fejlesztő Epic Games úgy döntött, hogy nem teszi elérhetővé a Fortnite-ot a Play Áruházban. A Samsung mobilokkal rendelkezők a Galaxy programboltból szerezhetik be, mindenki másnak manuálisan kell telepítenie a webhelyéről letölthető telepítőkészlettel. A lépés mögött a pénz áll: ha elérhető lenne a Play Áruházból, akkor az Epic kénytelen lenne 30 százalékos jutalékot adni a Google-nek a mikrotranzakciós bevételből.

Forrás: Samsung

A fogyasztók számára rendkívül szokatlan helyzet látszólag semmiféle hatással sem volt az androidos Fortnite sikerére: az Epic Games szerint a megjelenését követő 21 napban 23 millióan jelentkeztek a bétájának a kipróbálására, és

15 millióan telepítették a játékot.

Ez annak fényében is kiemelkedő sikernek mondható, hogy nagyon magas a Fortnite rendszerigénye, egy három éves csúcsmobil teljesítményét el nem érő telefonon nem is érdemes próbálkozni a futtatásával. A magas rendszerigény fő oka, hogy a játék támogatja a platformok közti játékot, azaz egy androidos játékos szembe találhatja magát, mondjuk,egy PC-s vagy xboxos játékossal.

Emiatt nem lehetett bizonyos szint alá butítani a grafikát, például a látótávolság csökkentése nagy versenyhátrányt jelentett volna a mobilos játékosoknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!