A tévében folytatódhat az Alan Wake

alan wake remedy
Alan Wake
Vágólapra másolva!
A játék írója is kulcsszerepet vállalna a projektben.
Vágólapra másolva!

A finn Remedy Entertainment az elmúlt egy évtizedben sajnos aránylag moderált üzleti sikereket tudott csak elérni, noha az első két May Payne játékkal befutott cég a 2010-es Alan Wake-kel, és a 2016-os Quantum Breakkel is megmutatta, hogy képes ha nem is tökéletes, de egyedi és világszínvonalú akciójátékokat letenni az asztalra. A sikertelenséghez talán lehet valami köze ahhoz, hogy mindkét játéknak a Microsoft volt a kiadója, a reklámozásuk terén egy kicsit jobban is megerőltethette volna magát a vállalat.

Alan Wake Forrás: Remedy

A jelenleg a Control című, saját kiadású játékán dolgozó Remedy most izgalmas hírrel szolgált a rendkívül misztikusan lezárt Alan Wake rajongói számára: ha minden jól megy, akkor

tévésorozatban folytatódhatnak a természetfeletti erőkkel harcoló író kalandjai.

Ez szinte természetes formátumnak tűnik az Alan Wake számára, hiszen a játék maga is tévésorozatokra emlékeztető felépítést kapott.

A bejelentés szerint a sorozat executive producere az Alan Wake sztoriját írt Sam Lake lenne (azaz ő felelne a sorozatepizódok gerincét adó sztoriért), míg a produkcióért egészében felelős személy Peter Calloway (Legion, Cloak and Dagger) volna.

A projekttel való házalás formálisan a jövő hónapban kezdődik majd, de állítólag már több stúdió is jelezte, hogy felkeltette a figyelmét a lehetséges show. Ez nem meglepő, hiszen az Alan Wake nagyon széles közönségnek eladható volna: Twin Peaks-es jellegű környezet, Losthoz és a Stephen King könyvekhez hasonló misztikum, továbbá látványos akció jellemzi.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!