Búcsúzik az Inbox by Gmail levelező

2018.09.13. 14:06

A legtöbb funkciója már bekerült a Gmailbe.

A rengeteg e-mailt kapók és küldők jókora része egyetért abban, hogy az elektronikus levél nem kifejezetten hatékony kommunikációs forma: valójában csak jobb híján használja ezt mindenki, valahogy meg kellene javítani. Az elmúlt években a Google számos módon próbált valamit kezdeni a helyzettel, például nekiállt automatikusan leveleket szortírozni a Gmailben, négy éve pedig elindította böngészőből és mobilappként is elérhető Inboxot.

Forrás: AFP/Jewel Samad

Az Inbox gyakorlatilag egy alternatív kezelőfelület a Gmailhez, és amolyan inkubátorként tekintett rá a Google: az Inboxszal rengeteg felhasználó bevonásával próbálta tesztelni azokat az újításokat, amelyekkel a reményei szerint jobbá tehető az e-mailezés.

Az elmúlt olyan két évben látszólag kifutott az ötletekből a Google, és elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy az Inboxban bevált újításokat, például a levelek elhalasztását implementálja a Gmail webes felületén és a mobilappjaiban. Még az iPhone X notchának a támogatásához hasonló, szimpla karbantartási fejlesztések is csak rendkívül lassan jutottak el az Inboxba.

Mindezek után talán nem meglepő, hogy a Google bejelentette az Inbox nyugdíjazását: 2019 márciusának a végén megszűnik a szolgáltatás. A lekapcsolás után nem lesz elérhető a webes felülete, és működésképtelenné válnak a mobilalkalmazásai.

Az Inboxot használóknak természetesen a Gmailre való átváltást javasolja a vállalat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!