Nem tiszteli a digitális vásárlásokat az Apple

iTunes zenebolt Magyarországon
Vágólapra másolva!
Filmek tűntek el a vevők iTunes-fiókjaiból, kártalanítást nem kapnak.
Vágólapra másolva!

A havi előfizetési díjért cserébe igénybe vehető online streamelőszolgáltatások egyre inkább a háttérbe szorítják a klasszikus digitális boltokat, azonban van egy olyan vásárlói réteg, amely továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy „birtokolja" a zenékhez, filmekhez és sorozatokhoz hasonló tartalmakat.

Forrás: AFP/Getty/Justin Sullivan

Sajnos most újabb példa érkezett arra, hogy mennyire illúzió a digitális tartalmak birtoklása: többen is arra panaszkodtak az elmúlt időszakban, hogy megvásárolt filmek tűntek el az iTunes-fiókjaikból. Többek közt Anders G da Silva is így járt, a férfi ráadásul vette a fáradtságot, hogy utánajárjon az ügynek az Apple ügyfélszolgálatán.

Mint kiderült, a könyvtárából hiányolt filmeket már nem árulja az Apple, ráadásul

fű alatt törölte azokat a vásárlók felhasználói fiókjaiból is.

Pénzvisszatérítést nem ad a vállalat a megkárosított vevőknek. Silva elégedetlenkedésére válaszul az ügyfélszolgálatos felajánlotta, hogy vigaszul kikölcsönözhet ingyen két darab, legfeljebb 5,99 dolláros filmet az iTunes-ból.

A pórul járt vásárlók nem tudnak mit tenni, hiszen az iTunes licencszerződése alapján az Apple-nek jogában áll elérhetetlenné tenni a szolgáltatásban megvásárolt tartalmakat.

Nem minden digitális piactér szúr ki így a vásárlókkal, például a Steam digitális játékbolt vásárlóinak mindig a rendelkezésükre állnak a megvásárolt termékek, hiába fejeződik be az értékesítésük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!