Magába száll a Linux bunkó atyja

linus torvalds nvidia linux
Linus Torvalds véleményt nyilvánít az NVIDIA grafikus meghajtóról még 2012-ben
Vágólapra másolva!
Pont elég embernek lett elege a viselkedéséből.
Vágólapra másolva!

A finn Linus Torvalds az informatika egyik legnagyobb élő legendája, 1991-ben hozta nyilvánosságra a jelenleg Linuxként ismert operációs rendszer magjának nagyon korai változatát. A többi már történelem: a Linux néhány éven belül a szerverek és a legkülönfélébb kütyük de-facto standard operációs rendszerévé vált, és ugyan az irodai és otthoni számítógépeken sosem volt képes megszorongatni a Windowst, de például a Google Android alapját is ez adja.

Linus Torvalds véleményt nyilvánít az NVIDIA grafikus meghajtóról Forrás: Origo

Sajnos Torvalds emberileg elég nehéz esetnek mondható, az elmúlt olyan három évtizedben sokaknak lépett bele a lelki világába: nincs türelme az emberekhez, totálisan maximalista, továbbá nem fél bicskanyitogató és személyeskedő módon beszólogatni, ha nem tetszik neki valami.

Maga is elismeri, hogy az indokolatlan bunkózása és fölényeskedése hozzájárulhatott ahhoz, hogy az évek során a Linux rendszermag számos fejlesztője otthagyta a projektet.

Ettől függetlenül Torvalds egészen eddig a félisteni státuszának köszönhetően minden incidenst megúszott, ám a múlt héten kapott egy komoly kioktatást a Linux rendszermag legfontosabb fejlesztőitől, számon kérték rajta az amatőr és kéretlen megnyilvánulásait. Torvalds némi gondolkodás után önkritikát gyakorolt, bocsánatot kért a viselkedéséért, és úgy döntött, hogy tart egy pár hetes szünetet a Linux rendszermaggal kapcsolatos munkában.

A rendszermag fejlesztését koordináló fejlesztők éves konferenciáján sem vesz részt, valójában ennek az ütemezésével kapcsolatos levélváltások során bújt ki a szög a zsákból.

Többen is utaltak rá, hogy nem bánnák, ha idén eltekintene a konferencián való megjelenéstől.

Torvalds azt állítja, hogy külső segítséget fog kérni a viselkedésén való reszelés érdekében, remélhetően sikerül empatikusabbá válnia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!