Megkezdi a társkeresője tesztelését a Facebook

Woman using smart phone Smart Phone Beautiful Photo Messaging Brightly Lit Photographing Morning Text Messaging One Woman Only Women Females Sex Symbol Copy Space Surfing the Net Love At First Sight Dating Flirting Nightie 30-39 Years Young Adult Adult Ty
Close up of a young woman using smart phone while lying in bed
Vágólapra másolva!
Első körben Kolumbiában válik elérhetővé a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Idén májusban a Facebook sokakat meglepve közölte, hogy már dolgozik a saját társkereső szolgáltatásán. Mark Zuckerberg szerint a Facebook Dating a hosszú távú kapcsolatot keresőknek szól majd, éppen ezért is a potenciálisan érdekes partnerek ajánlgatásakor a felhasználók közös tulajdonságait és érdeklődési köreit, a meglátogatott és meglátogatni kívánt kívánt eseményeket helyezi az előtérbe.

Forrás: Getty Images/Geber86/

A klasszikus társkeresők ezekre a trükkökre csak abszolút csekély mértékben képesek, hiszen a Facebookkal ellentétben nincs elégséges háttérinformációjuk a regisztrált felhasználóikról.

A Facebook különleges helyzetben lesz a randiszolgáltatások piacán.

A projekt mostanra eljutott a puding próbájáig: a Facebook Dating még a mai nap során nyilvánosan tesztelhetővé válik a Kolumbiában. Nem világos, hogy miért pont ezt az országot választotta a Facebook a nyilvános teszthez, továbbá arról sem esett szó, hogy a további piacokon mikor indulhat el a bétázás.

Potenciálisan sokak számára rossz hír, hogy a Facebook Dating nem lesz böngészőkön keresztül használható, kizárólag a szolgáltatás mobilos alkalmazásaiba kerül majd be.

A társkereső csak a felnőttkorú felhasználók számára lesz elérhető, a társkeresőben használt profilt pedig manuálisan kell majd létrehozniuk az érdeklődőknek. A rendszer csak a keresztnevet és az életkort másolja át automatikusan a normál facebookos profilból a társkeresős profilba, az egyéb információk megadásáról, a fotók feltöltéséről egyénileg kell majd gondoskodni.

Facebook Dating Forrás: Facebook

Ha kész a profil, akkor a Facebook neki is áll majd ajánlgatni a potenciálisan érdekes személyeket. A javaslatok között nem jelennek meg a facebookos ismerősök, a teljesen idegenek mellett legfeljebb az ismerősök ismerősei tűnhetnek fel. További érdekesség, hogy a javasolt személyek csak a felhasználók 100 km-es körzetéből kerülhetnek ki.

Amennyiben valaki elköltözik a lakhelyéről, akkor kézzel frissítenie kell a tartózkodási helyét, ezt nem teszi meg automatikusan a Facebook.

Ha valaki felkelti a társkereső felhasználó érdeklődését, akkor egy gombra koppintva kifejezheti a másik személy iránti érdeklődését, majd üzenetet küldhet számára. Az üzengetés nem a klasszikus Messengerben történik, a randiszolgáltatás dedikált csevegőt kapott, amelyben nem küldhetőek képek vagy videók, csak szövegek és emojik. A beszélgetések elindítása a szokásosnál könnyebben mehet, a Facebook Dating néhány kérdés feltétele után javasol egy témát a másik személy profiljáról, amivel elindítható a diskurzus.

Érdekes, hogy a kommunikáció megkezdéséhez nem szükséges mindkét félnek kifejeznie az érdeklődését a másik iránt, pedig ez fontos és kényelmes lehetőség a nők számára a zaj csökkentésére, a zaklatók számának a minimalizálására.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a kolumbiai tapasztalatok alapján miken fog reszelni a Facebook a randiszolgáltatásának széles körű elérhetővé tétele előtt, és persze mire megy majd a felhasználókról begyűjtött adatokkal, tényleg képesek lesznek-e azok a szokásosnál hatékonyabbá tenni a társkeresést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!