Megjöttek a GeForce RTX kártyák tesztjei

nvidia geforce rtx 2080 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
Vágólapra másolva!
Extrém teljesítményt nyújtanak az NVIDIA csúcskártyái.
Vágólapra másolva!

A mai napon új korszak kezdődött a valós idejű számítógépes grafika történetében, hiszen megkezdődött a világ első ray trancingre képes videokártyájának forgalmazása. Az NVIDIA némi bosszúságára ma nem csak a GeForce RTX 2080-nak kellett volna elérhetővé válnia, hanem az erősebb GeForce RTX 2080 Ti-nak is, azonban az utóbbi kiadását kénytelen volt eltolni egy héttel a vállalat.

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Forrás: NVIDIA

Röviddel a forgalmazás kezdete előtt az informatikai sajtó szerencsésebb fele végre nyilvánosságra hozhatta a GeForce RTX videokártyák első független tesztjeit, többek közt így tett az AnandTech is.

A publikáció mérései alapján a ma piacra került GeForce RTX 2080 modell 4K felbontásban olyan 35 százalékkal gyorsabb a GeForce GTX 1080-nál, és nagyjából 8 százalékkal gyorsabb a GTX 1080 Ti-nál.

A kérdéses felbontásban a legújabb big budget játékok is futtathatóak vele olyan 60 képkocka/másodperces sebesség mellett, természetesen magas minőségi beállításokon.

Ebből sejthetően a jövő héten piacra kerülő GeForce RTX 2080 Ti sem okozott csalódást: 4K felbontásban olyan

32 százalékkal gyorsabb GeForce GTX 1080 Ti-nál.

Az új GeForce RTX videokártyák egyetlen negatívuma az elődjeikhez képest, hogy számottevően megnőtt a fogyasztásuk. Az RTX 2080 nem csak teljesítményben, de áramigényben is körülbelül egy szinten van a GTX 1080 Ti-jal, míg az RTX 2080 Ti olyan 60 wattal eszik többet az előző generációs modellnél. Ettől függetlenül az AMD Radeon Vega 64-nél így is kevesebbet fogyaszt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!