Blokkolták Kínában a Twitch elérését

twitch
QSO4YOU
Vágólapra másolva!
Még mindig nem lehet új játékokat kiadni az országban.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kínai hatóságok hadjáratot indították a játékipar ellen. Mint augusztus közepén beszámoltunk róla, az országban hónapok óta egyetlen új játék megjelenését sem engedélyezte az illetékes hatóság, az elmúlt hetekben semmiféle változás sem történt ezen a téren. Viszont új fejlemény, hogy az illetékesek a múlt hét végén szó nélkül letiltották a népszerű Twitch játékstreamelőt a kínai nagy tűzfalban, azaz trükközés nélkül már nem lehet elérni az országból a szolgáltatást.

Forrás: QSO4YOU / Flickr

Hírünk írásáig sem az illetékes hatóság, sem pedig a Twitch nem kommentálta a kellemetlen fordulatot. Éppen ezért az sem világos, hogy a kínai internetről való kicenzúrázása mennyire érte váratlanul az Amazon tulajdonában lévő, a videojátékok élő közvetítése terén piacvezető szolgáltatást.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Twitch lelövésével körülbelül párhuzamosan a Nintendo Switch online szolgáltatását is letiltották a kínai cenzorok. A Nintendo kapott formális tájékoztatást a blokkolásról: a betiltás okaként azt jelölték meg a kínai illetékesek, hogy a szolgáltatás a Google régebben már tiltólistára tett infrastruktúráját használja a hangcsevegési szolgáltatás nyújtásához.

A Nintendo felhívta rá a figyelmet, hogy hivatalosan nem forgalmazza Kínában a Switchet, így nem jelent számára gyakorlati érdeksérelmet az online szolgáltatásának letiltása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!