Szándékosan késik az iPhone XR

Vágólapra másolva!
Az Apple attól félt, hogy különben senki nem venné az iPhone XS-t és az iPhone XS Maxet.
Vágólapra másolva!

Az Apple tavaly csak jóval az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus után dobta piacra az iPhone X-et. Akkor az OLED-panelek elérhetőségével volt gond. Idén az OLED-kijelzős iPhone XS és iPhone XS Max menetrend szerint jelentek meg a piacon, azonban az LCD-s iPhone XR csak október 26-án érkezik meg.

Bár a júniusi szivárgások szerint gond volt az LCD-kijelzővel, a Wall Street Journal jelentése szerint nem technikai oka van annak, hogy az „olcsóbb" iPhone XR később jön.

Forrás: Apple

Az Apple állítólag szándékosan tolta el az iPhone XR megjelenését. Belsős források szerint ennek az oka az, hogy az Apple félt. A gyártó tudja, hogy az iPhone XR lesz a legnépszerűbb okostelefonja, és attól tartott, hogy az alacsonyabb vételár olyan vonzóvá teszi, hogy végül szinte senki nem vesz iPhone XS vagy iPhone XS Max készüléket.

Az Apple ezért közel 5 héttel eltolta az iPhone XR megjelenését, vagyis egy darabig nem csinál házon belüli versenyt. Az Apple azért is az OLED-kijelzős modelleket részesíti előnyben, mert azokon több a nyeresége. Az iPhone XS és az iPhone XS Max előállítási költsége a Susquehanna International Group szerint 355 és 371 dollár, míg az iPhone XR 331 dollárba kerül az Apple-nek. A cég állítólag 38 millió iPhone XR-t, 32 millió iPhone XS Maxet és 13 millió iPhone XS-t rendelt a partnergyártóktól.