Felmondtak az Instagram alapítói

instagram
Instagram
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg túl gyakran szólhatott bele a munkájukba.
Vágólapra másolva!

A Facebook eddigi masszívan legsikeresebb akvizíciója a fotóközpontú Instagram közösségi hálózat volt, Mark Zuckerberg cége 1 milliárd dollárt adott érte még 2012-ben. Akkoriban az Instagramnak 30 millió felhasználója és nulla bevétele volt, míg jelenleg 600 millió felhasználónál és pontosan ismeretlen mennyiségű, de jelentős bevételnél tart a fotómegosztó.

Instagram Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A Bloomberg szerint a felvásárlás idején a Mark Zuckerberg azt ígérte az Instagram alapítóinak, hogy a cégük teljesen függetlenül működhet a Facebooktól, még ha természetesen ilyen-olyan téren azért lesz kooperáció a két szolgáltatás között.

Ez évekig így is ment, azonban az informátorok szerint az elmúlt időszakban Mark Zuckerberg többször is beavatkozott az Instagram működésébe. Ez egyre inkább frusztrálta Kevin Systromot és Mike Kriegert,

közvetlenül ez vezetett a mostani felmondásukhoz.

Zuckerberg kézivezérlése persze nem meglepő, hiszen az elmúlt években az Instagram nagy hatékonysággal kezdte elszipkázni a korábban facebookozó tiniket, ráadásul az egészen fiatalok már alapjáraton is inkább az Instagramra regisztrálnak, mintsem a Facebookra.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Instagram sikere kulcsfontosságúvá vált a Facebook hosszú távú sikerében, ezért avatkozott be egyre többször Zuckerberg a leánycég belügyeibe.

Az Instagram alapítói egy barátságos hangvételű bejegyzésben erősítették meg a felmondásuk hírét. Állításuk szerint a belátható jövőben pihenni fognak, a feltöltődést követően pedig megpróbálnak majd előállni a következő nagy dobásukkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!