Megjelent a Vivaldi 2.0 böngésző

vivaldi böngésző
Vivaldi 2.0
Vágólapra másolva!
Egy kezdetek óta kért funkciót hozott az új főverzió.
Vágólapra másolva!

Körülbelül két és fél évvel az első stabil verzió megjelenése után a Vivaldi készítői elérhetővé tették a haladó felhasználóknak szánt böngészőjük második főverzióját. A nagy verzióugrás ellenére a Vivaldi 2.0 nem hozott eget rengető újdonságokat, az egyetlen komoly újdonságát az adatszinkronizációs szolgáltatás jelenti.

Vivaldi 2.0 Forrás: Origo

A szinkronizáció ugyanúgy működik, mint a riválisokban: a bekapcsolása után a böngésző folyamatosan menti a felhőbe a böngészési előzményekhez, a mentett bejelentkezési adatokhoz, a könyvjelzőkhöz, a beállításokhoz, a bővítményekhez, vagy éppen a jegyzetekhez hasonló információkat.

Így ha a felhasználónak például újra kell telepítenie a számítógépét, akkor a Vivaldi felrakása után csak újból be kell jelentkeznie a szinkronizációs szolgáltatásba, és pillanatokon belül olyan állapotba kerül a böngészője, mint ahogy legutóbb otthagyta.

Természetesen a szinkronizáció akkor is szuper hasznos, ha a felhasználó több számítógépen használja a böngészőt, a funkcióval összhangban maradnak a gépek között az adatai.

A Vivaldi 2.0 további újításai nem óriási jelentőségűek, inkább csak reszeléseknek nevezhetőek: a delta frissítési rendszernek köszönhetően csökkent a szoftverfrissítések letöltési mérete, plusz a felhasználói felület egyes részletei is jobban testre szabhatóak a beállítólapon.

Az érdeklődők a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthetik a böngésző telepítőkészletét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!