Ezért hozzák előnybe a Huaweit a Kirin chipek

Vágólapra másolva!
A Huawei egyik termékigazgatója magyarázta el, hogy miért jelentenek nagy versenyelőnyt a Kirin lapkák.
Vágólapra másolva!

A világ három legnagyobb okostelefon-gyártója mind saját chipeket használ a készülékeihez. Más cégeknek kizárólag a Samsung ad a lapkáiból, az Apple és a Huawei kizárólag a saját termékeiben veti be azokat. Brody Ji, a Huawei egyik termékigazgatója nemrég maga árulta el, hogy pontosan miért jelentenek a kínai gyártó számára óriási versenyelőnyt a saját Kirin chipjei.

A Huawei szerint a Kirin SoC-k nem üzletet jelentenek, sokkal inkább házon belüli terméket, ami nagy versenyelőnybe hozza a gyártó okostelefonjait.

Forrás: Expert Reviews

A Mate 20 Pro például a 7 nm-es Kirin 980-ra épít, vagyis teljesítményben és hatékonyságban is megelőzi majd a többi androidos modellt. A Qualcomm 7 nm-es chipje csak jövőre érkezik, az első erre építő modellek tavasszal jelenhetnek meg.

A Huawei ráadásul jobban tudja ennek hála optimalizálni az okostelefonjainak teljesítményét, elvégre a chipek mellett az EMUI kezelőfelület tervezése is házon belül zajlik (hibák persze itt is akadnak, a Mate 9 kamerás kezelőfelületét például hónapok óta nem tudta kijavítani az óriás).

Értelemszerűen a saját chipekkel a Huawei a termelési költségeken is sokat spórol, és mivel ezeken nem muszáj nagy nyereséget elérnie, csökkentheti a készülékei vételárait.