A YouTube is besimul a Google hirdetőgépébe

Mobile Technology Applications YouTube app application content DISABLED ELECTRONICS ipad mobile PAD portable device SMARTPHONE social media tablet tech TECHNOLOGY VIDEO
The YouTube logo is seen in this photo illustration on December 1, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Új típusú hirdetési lehetőségeket is kap a videómegosztó.
Vágólapra másolva!

Kevesek őszinte meglepetésére az Advertising Week hirdetőipari konferenciáján a Google bejelentette, hogy minden eddiginél több pénzt szeretne keresni a reklámkiszolgáló üzletágán keresztül. Ennek érdekében most két nagy lépést is tesz, mindkettő a YouTube-hoz kapcsolódik.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

Az első számú érdekesség, hogy hamarosan új típusú reklámok fognak megjelenni a YouTube-on, például egy friss mozifilm kedvcsinálójára vagy kritikájára rákeresve az internetező láthatja majd, hogy a közeljövőben hol és mikor vetítik az adott filmet.

A másik jelentős változás, hogy a jövőben a Google átjárhatóvá teszi a YouTube hirdetési rendszerét a többi hirdetési rendszerével. Ennek köszönhetően a hirdetők a YouTube-on végrehajtott keresések alapján is képesek lesznek más webhelyeken célba venni a netezőket.

Például ha valaki rákeres egy autó tesztjére a YouTube-on, akkor utána a kedvenc hírportálján is megjelenhet az adott kocsi reklámja.

Erre eddig nem volt lehetőség: ugyan a felhasználók már ősidők óta a Google-fiókjukkal jelentkeznek be a YouTube-on, de a videómegosztó által elmentett, hirdetésre használható adatokhoz ilyen formában nem fértek hozzá a cég egyéb hirdetési rendszerei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!