Szavazatokkal támogatható egy magyar indie játék

infected shelter
Infected Shelter
Vágólapra másolva!
Gyakorlati segítséget jelenthet az éppen elég elvi támogatás.
Vágólapra másolva!

A Square Enix játékkiadó a Collective portálján keresztül segítséget próbál nyújtani az anyagi és reklámozási nehézségekkel küszködő független játékfejlesztőknek. A webhelyre fejlesztés alatt álló játékokat lehet beküldeni, majd a látogatók a szavazataikkal visszajelzést adhatnak arról, hogy mennyire keltették fel az érdeklődésüket az éppen aktuális projektek.

Infected Shelter Forrás: Dark Blue Games Ltd.

Nemrég egy hazai projekt is felkerült a portálra, hírünk írásakor még négy napig lehetett szavazni az Infected Shelterre, a szavazat leadásához csak egy ingyenes regisztráció szükséges. A fejlesztők szerint a poszt-apokaliptikus világban játszódó, oldalnézetes akciójátékot nagyrészt a Castle Crashers és a Dead Cells inspirálták.

A rogue-lite típusú játék véletlenszerűen generált pályákat használ, a karakterfejlesztések véglegesek (a halál utáni következő újrakezdéskor már alapból rendelkezésre állnak), továbbá 150+ feloldható tervrajz áll a játékosok rendelkezésére a karakterük testre szabásához és fejlesztéséhez. Az egyjátékos mód mellett akár négy játékost kezelő, helyi kooperatív módban is játszható.

Ha minden jól megy, akkor az Infected Shelter még idén megjelenik, első körben Windows, Linux és macOS rendszerekre. A fejlesztők később Nintendo Switch, PlayStation 4 és Xbox One platformokra is elérhetővé kívánják tenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!