Javítja a memóriát egy új betűtípus

sans forgetica
Sans Forgetica
Vágólapra másolva!
Felettébb egyszerűen fejti ki az áldásos hatását.
Vágólapra másolva!

Rendkívül érdekes innovációval álltak elő az ausztráliai RMIT Egyetem kutatói, állításuk szerint a Sans Forgetica nevű betűtípusuk használatával hatékonyabban megjegyezhetőek az elolvasott szövegek. A megoldás sokat segíthet az elméletet magolni próbáló fiataloknak, de a szakértők szerint az egyre feledékenyebbé váló időseknek is kapóra jöhet.

Sans Forgetica Forrás: Origo

A Sans Forgetica egy nagyon könnyen felismerhető betűtípus, az érdekességét az adja, hogy mindegyik karakterből hiányzik egy vagy két kisebb rész. Ennek köszönhetően a vele írt szövegek a szokásosnál csak lassabban olvashatóak, így az agynak több ideje marad az információk megemésztésére és elraktározására.

A fontot az egyetem 400 hallgatójának a segítségéve tesztelték: ez egyik csoport Arial, a másik pedig Sans Forgeticával kapta meg ugyanazt a szöveget, utána pedig a szöveggel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. Az Arial esetén a tanulók 50 százalékos, míg a Sans Forgetica esetén 57 százalékos eredményt értek el.

Ég és föld szintű különbségnek ezt nem neveznénk, de éppen elég lehet ahhoz, hogy mondjuk egy diák pont megkaphassa a jobb érdemjegyet.

A betűtípus ingyen letölthető az RMIT Egyetem webhelyéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!