Leállt az új Windows 10 terjesztése

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
A Microsoft vizsgálja az adatvesztéses panaszokat.
Vágólapra másolva!

Nem jött össze idén a Windows 10 óriásfrissítéseinek problémamentes kiadása a Microsoftnak: az áprilisi frissítés elérhetővé tételét egy utolsó pillanatban felfedezett hiba miatt jó két héttel el kellett halasztani, most pedig a cég elérhetetlenné tette a kedd éjszaka kiadott októberi frissítés telepítőkészletét.

Forrás: Microsoft

A döntés okával tegnap már foglalkoztunk: a meglévő Windows 10 rendszerüket manuálisan az októberi kiadásra frissítők egy tábora szerint a Windows törölte a Dokumentumok, Képek, Videók és Zenék mappák tartalmát, elveszítették a bennük tárolt fájlokat. Jelenleg nem tudni, hogy a frissítést elvégzők mekkora táborát érintette a hiba, továbbá egyáltalán mi okozhatja.

A beszámolók láttán a Microsoft pénteken úgy döntött, hogy a probléma kivizsgálásáig és megoldásáig elérhetetlenné teszi a Windows 10 October 2018 Update-et.

Ez jelenleg azt jelenti, hogy a cég leszedte Windows 10 letöltési oldaláról az októberi frissítés telepítőkészletét, visszaállította azon az áprilisi frissítés telepítéséhez szükséges eszközöket. Nem világos, hogy mi fog történni jövő hét kedden, de rendkívül valószínű, hogy a gond elhárításáig

nem kezdődhet meg az októberi óriásfrissítés Windows Update szolgáltatáson keresztüli, automatikus terjesztése sem.

Az ügy fejleményeiről természetesen folyamatosan be fogunk számolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!