Megjöttek a Google Pixel 3 mobilok

google pixel 3 xl okostelefon
Google Pixel 3 XL
Vágólapra másolva!
Csak az előlapjukon kaptak két kamerát a készülékek.
Vágólapra másolva!

Kedd este rendben megtartotta a jó előre bejelentett, hardveres sajtótájékoztatóját a Google. Az este sztárjai természetesen a Pixel 3 és Pixel 3 XL voltak, amelyek őszintén szólva nem hoznak semmilyen úttörő és áttörő újdonságot az okostelefonok piacán. Viszont cserébe egy hajszállal olcsóbbak lesznek a hasonló csúcsmobilok egy részénél: a 64 GB beépített háttértárral szerelt változataik 850 és 950 euróba kerülnek majd, míg a 128 gigás kiadásaikért 100 euróval többek kér a vállalat. Egyes mobilozóknak kellemetlen lehet, hogy az árkategóriájukban limitáltnak mondható háttértáraik nem bővíthetőek memóriakártyával.

Google Pixel 3 XL Forrás: Google

Az elődjéhez képest a Pixel 3 fél hüvelykkel nagyobb kijelzőt kapott, az új modellben 5,5 hüvelykes és 2160×1080 pixeles P-OLED panel található. A Pixel 3 XL megjelenítőjének 0,3" plusszal 6,3 hüvelykre emelkedett az átlója, 2960×1440 pixeles panel kerül bele, egy méretes notchcsal a közepén. Mindkét telefon kijelzője támogatja a HDR-es tartalmak megjelenítését.

Google Pixel 3 XL Forrás: Google

A Pixel mobilok mindig is híresek voltak a remek fotós képességeikről, és a Google szerint ezen a téren szemernyi változás sem történt, pedig továbbra is csak egyetlen, 12 megapixeles hátlapi kamera található bennük. A sajtótájékoztatón a vállalat azzal példálózott, hogy rossz fénykörülmények között jobb fotók készíthetőek velük, mint a kétkamerás iPhone XS-sel, ami részben a fotók komplex szoftveres feldolgozásának köszönhető.

Viszont az új Pixelek előlapjain már dupla kamerás rendszer található: mindkét szenzor 8 megapixeles, az egyik széles, a másik pedig ultraszéles látószögű lencsét kapott.

Rengeteg potenciális vásárló számára jó hír lehet, hogy az előlapjukon és hátlapjukon egyaránt Gorilla Glass 5 által védett Pixel 3 készülékek

végre támogatják a vezeték nélküli töltést is, ráadásul akár 10W teljesítményt is képesek felvenni.

Van hozzájuk hivatalos vezeték nélküli Wireless Qi töltő is, ráadásul a készülékeket a Pixel Stand bölcsőbe téve digitális azok képkeretként, és otthoni okoskijelzőként is üzemeltethetőek. A dokkoló persze nincs benne a fent említett árakban, az érdeklődőknek 79 euróért külön kell majd megvásárolniuk.

Google Pixel Stand vezeték nélküli töltő Forrás: Google

A Google Pixel 3 telefonok fontosabb specifikációi azonosak: Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, 4 GB rendszermemória, Android 9 Pie rendszer, USB 3.1 Type-C csatlakozó, ujjlenyomat-olvasó a hátlapon, sztereó hangszórópár, nuku klasszikus hangcsatlakozó. Az akkuik kapacitása eltér: a kisebbik telefonba 2915 mAh-es, a nagyobbikba pedig 3430 milliamperes telep került.

A telefonok az Egyesült Államokban október 19-én, míg a többi egy tucat első körös országban (Ausztrália, Egyesült Királyság, Franciaország, India, Írország, Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Spanyolország, Szingapúr, Tajvan) november 2-án kerülnek piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!