Korszakalkotó mobilon dolgozik az Android atyja

Vágólapra másolva!
Merőben új típusú okostelefon fejlesztésébe kezdett az Essential.
Vágólapra másolva!

Andy Rubin óriási lelkesedéssel indította el az Essentialt és a gyártó első okostelefonját, majd az utóbbi egy évben gyakorlatilag inaktívvá vált a cég. A várt sikert soha nem érte el a vállalat.

Emiatt úgy döntött az Essential, hogy elkaszálja az Essential Phone 2 fejlesztését. Sőt, a vállalat eladását is fontolgatta a vezetés.

Andy Rubin azonban továbbra is egy korszakalkotó és sorsfordító eszközről álmodott. A Bloomberg forrásai szerint ennek a fejlesztése már el is indult, egy merőben új típusú mobilról van szó, aminek a szokásosnál kisebb lesz a kijelzője. Alapvetően hangvezérléssel lehet majd irányítani, mint a fantasztikus filmekben lévő eszközöket.

Forrás: CNET

Gyakorlatilag a felhasználó virtuális verzióját alkotnák meg, amely aztán időpontokat kér, e-mailekre válaszol, üzeneteket ír. Ez egy logikus lépcső lenne a mesterséges intelligencia fényében, bár a várakozások szerint mindez még angol nyelven is évekbe telne, a legjobb esetben.

Az Essential azonban nagyon bizakodó, és azt reméli, hogy már az év végére befejezi a mesterséges intelligenciára építő szuperokos mobil első prototípusát. A 2019-es, januári CES-en akár zárt ajtós demót is tarthat a cég.