Megjött az első négykamerás mobil

samsung galaxy a9 2018
Samsung Galaxy A9 (2018)
Vágólapra másolva!
Itthon is kapható lesz, de meghökkentően sokat kér majd érte a Samsung.
Vágólapra másolva!

Az előzetes információknak megfelelően csütörtökön bemutatkozott a világ első négy hátlapi kamerával szerelt okostelefonja. A Samsung Galaxy A9 (2018) képalkotó rendszere annyiban különbözik a nemrég leleplezett, háromkamerás Galaxy A7 (2018)-étól, hogy kiegészült egy telefotós szenzorral.

Samsung Galaxy A9 (2018) Forrás: Samsung

Az okostelefon hátlapján található elsődleges szenzor 24 megapixel felbontású, f/1.7 rekesznyílással, fáziskülönbséges autofókusszal. Ez az a kamera, amit általában használni fog a telefon a fotók készítésekor.

A kettes számú kamera 120 fokos látószögű és 8 megapixeles, erre a többség tipikusan a szelfis jellegű csoportképek készítésekor vált majd át. A hármas számú kamera csupán 5 megapixeles, azonban ezt csak a mélységélességi adatok szerzéséhez használja a mobil.

Az újdonságot jelentő negyedik kamera 10 megapixeles, és 2× optikai zoomot kínál.

Sajnos a hátlapi kamerarendszeren túl nincs sok érdekessége a telefonnak, bár ez persze nem jelenti azt, hogy rossz volna. A szenzorszigetet nélkülöző AMOLED érintőkijelzője 6,3 hüvelykes és 1080×2220 pixeles, az előlapi kamerája 24 megapixeles, a meghajtásáról pedig a Qualcomm Snapdragon 660 lapkakészlet gondoskodik. Hazánkban 6 GB memóriával lesz kapható (egyes piacokon valamiért 8 GB-tal árulja majd a Samsung), háttértár tekintetében pedig csak 128 gigabájtos változata létezik.

Samsung Galaxy A9 (2018) Forrás: Samsung

A további említésre méltó tulajdonságai: ujjlenyomat-olvasó, microSD foglalat, szabványos hangkimenet, USB-C csatlakozó, 3800 milliamperes akku.

Sajnos ez már nem pozitívum: a készülék Android 8.0 rendszerrel előtelepítve érkezik.

A Samsung Galaxy A9 (2018) hazánkban november közepétől lesz kapható, az ajánlott bruttó fogyasztói ára pedig 199 990 forint lesz. Ez elég nehezen emészhető összeg egy erős középkategóriás mobilért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!