20 évet kapott a bámulatos szakállú drogdíler

2018.10.15. 10:07

Emellett 196 millió forintnyi büntetést is ki kellene fizetnie.

Tavaly szeptemberben bejárta a világsajtót egy internetes drogdíler letartóztatása, a francia Gal Vallerius 2015 májusa és 2017 augusztusa között a sötét web Dream Market nevű áruházában árult különféle kábítószereket. Az OxyMonster álnevet használó, jelenleg 36 éves férfit a DEA és az FBI leplezték le, azonban nem kérték Franciaországtól a kiadatását, hanem az USA területén tartóztatták le, miután leszállt Atlantában a repülőgépe.

Gal ValleriusForrás: Instagram

Egy ilyen akció alapvetően is hírértékkel rendelkezik, azonban a sajtó munkatársait a letartóztatásának a körülményei is lenyűgözték: Gal Vallerius azért utazott az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen a texasi Szakáll- és bajusz-világbajnokságon.

Ha épp nem drogdílerekedett, akkor a bámulatos szakállát gondozta. A fenti kép alapján már nagyon régóta növeszthette a szépségversenyes nevezésre érdemesnek ítélt arcszőrzetét.

Az ügyében eljáró bíróság most jó időre lehetetlenné tette a szakállbajnokságokon való megmérettetést, hacsak nem szervez majd egyet a börtönben, ahol

20 évet fog lehúzni dílerkedésért és pénzmosásért.

Emellett jelenlegi árfolyamon olyan 700 ezer dollár (196 millió forint) értékű Bitcoin és Bitcoin Cash kifizetésére is kötelezte a bíró.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!