Kalandoroknak készült a Garmin okosórája

garmin instinct okosóra
Garmin Instinct
Vágólapra másolva!
Megpróbálja nehézzé tenni az erdőben való eltévedést az Instinct.
Vágólapra másolva!

Az okosórákat kevés kivétellel általános jellegű használatra tervezik, így a karcállóságuk mellett csak a víz- és porállóságukra szoktak figyelmet fordítani a mérnökök, plusz az egy napnál hosszabb akkus üzemidő sem tartozik az efféle termékek erősségei közé. Éppen emiatt komoly túrázásra nem ajánlhatóak, de a piaci rést meglátva a Garmin most elérhetővé tett egy kifejezetten ilyen célra tervezett modellt.

Garmin Instinct Forrás: Garmin

A bruttó 300 euróba, azaz olyan 97 ezer forintba kerülő Garmin Instinct egy igazi túlélő, a gyártó szerint teljesíti a MIL-STD-810G katonai szabványban meghatározott ütési, hőtartományi és vízállósági elvárásokat.

Limitált ideig akár 100 méteres mélységig is vízálló.

Okosóra üzemmódban alapvetően 14 nap akkus üzemidőt kínál, míg folyamatosan aktív GPS-követés mellett 16 órán át működőképes. Viszont a gyártó UltraTrac üzemmódjába kapcsolva 40 óra is kihozható az akkuból, ilyenkor az okosóra bizonyos időnként magától ki- és bekapcsolgatja a GPS-es követést.

A követésnél tartva a lehető legnagyobb lefedettség és pontosság érdekében az Instinct nem csak a GPS, de a GLONASS és a Galileo helymeghatározó rendszereket is támogatja.

Okosórától elvárható módon a Garmin Instict természetesen képes figyelni a viselő szívverését, továbbá általános aktivitási statisztikákat is készít, okostelefonnal párosítva pedig meg tudja jeleníteni a mobil értesítéseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!