Csökkenhet az SSD és a RAM ára

g.skill trident z rgb ddr4 rendszermemória ram dram
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória
Vágólapra másolva!
Valami jó is kisülhet az Intel processzorhiányából.
Vágólapra másolva!

Ugyan Intel processzoros számítógépet építeni vagy vásárolni nem lesz olcsó mulatság a belátható jövőben, azonban jó hírekkel is tudunk szolgálni az AMD-s gépeket, vagy csak szilárdtest-meghajtót és rendszermemóriát vásárolni kívánóknak. A DRAMeXchange legfrissebb adatai alapján úgy tűnik, hogy az SSD-k már hónapok óta tartó árcsökkenése még jó ideig eltarthat, folyamatosan egyre barátibb áron lehet majd hozzájutni a merevlemezekhez képest masszívan gyorsabb háttértárakhoz.

A kép csak illusztráció Forrás: G.SKILL

Ez nem hatalmas újdonság, az igazi meglepetést a rendszermemóriaként használt DRAM chipek árának a csökkenése jelenti. Nemrégiben még arról volt szó, hogy a Samsung jóvoltából jó darabig stagnálhat a DRAM ára, azonban a DRAMeXchange szerint már az idei utolsó negyedévben történhet némi csökkenés, a jövő év során pedig összesen akár

15-20 százalékkal is mérséklődhet a DRAM ellenértéke.

Az elemzők szerint ezt több faktor együttese okozhatja, de jókora szerepe lehet benne az Intel jelenlegi processzorhiányának: hiába próbálják a DRAM memóriachipek gyártói fenntartani a jelenlegi árazást (profitszintet), az Intel gyártási problémája várhatóan nagy mértékben visszaveti majd a rendszermemória iránti keresletet.

Túltermelés alakulhat majd ki, mire a gyártók kénytelenek lehetnek csökkenteni az áraikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!