Itt a STALKER 2 első kedvcsinálója

gsc gameworld stalker 2
STALKER 2
Vágólapra másolva!
A tervek szerint 2021-ben jelenhet meg a várva várt játék.
Vágólapra másolva!

Atombombát dobott idén májusban az ukrán GSC Game World játékfejlesztő cég tulajdonosa, bejelentette a rejtélyes körülmények között elkaszált STALKER 2 felélesztését. Nem véletlen volt a bejelentés időzítése, Szergej Grigorovics a júniusi E3 2018 játékkonferencián kívánt kiadót találni a játéknak.

STALKER 2 Forrás: GSC Game World

Sajnos nem világos, hogy mennyire járt sikerrel, de mindenesetre most kaptunk egy bő két perces trailert a játékhoz. Túlságosan sok nem derül ki belőle, de arra mindenképp következtetni enged, hogy nagyon korai stádiumában járhat a fejlesztés. Az sem világos, hogy a játék motorjával lett-e renderelve a videó, vagy valamilyen külső szoftvert használtak-e a trailer készítői.

A jelenleg elérhető információk alapján a STALKER 2 nem mostanában fog megjelenni, 2021-ben szeretné elérhetővé tenni a GSC. Izgalmas kérdés a rajongók számára, hogy vajon az eredetileg tervezett STALKER 2 jelenti-e a fejlesztésének kiindulási alapját, vagy teljesen nulláról rebootolják a játékot.

Nem lepődnénk meg, ha az előbbi történne, valószínűleg rengeteg már elkészült anyagot lehetne így megmenteni, még ha modernizálni is kellene azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!