Tévére köthető kütyün dolgozhat a Facebook

Samsung, 4K, tévé, Tizen
A dizájn átlagos, de ennek köszönhetően szinte minden típusú belső térben könnyen otthonra lelhet a készülék.
Vágólapra másolva!
Ezzel is a videohívásokat tenné kényelmesebbé a vállalat.
Vágólapra másolva!

A Cheddar belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a videohívásokra kitalált Portal okoskijelzők leleplezése után a Facebook hamarosan újabb hardveres terméket kíván bemutatni. A Ripley kódnéven futó eszköz egy tévére dugható kiegészítő, amelynek szintén az a célja, hogy könnyűvé és egyszerűvé tegye a messengeres videohívások folytatását.

A kép csak illusztráció Forrás: Samsung

A Ripley tulajdonképpen a Portal okoskijelző, csak épp nem rendelkezik saját megjelenítővel. A forrás szerint a webkamerás és mikrofonos kütyüt rá kell dugni a televízió HDMI bemenetére, el kell helyezni egy stratégiailag megfelelő helyen, majd onnantól kezdve a felhasználó a tévé előtt ülve vagy fekve is képes videohívásokat folytatni.

Emellett elvileg néhány szórakoztatási célú webszolgáltatás is elérhető lesz a Ripleyvel, de jelenleg nem világos, hogy használható lesz-e klasszikus tévéokosító kütyüként, azaz mondjuk lehet-e vele Netflixezni.

Ha az utóbbi is megvalósulna, akkor a termék tényleg elég széles tömegeket képes lehetne megszólítani, jóval érdekesebbnek volna a látszólag sokkal specifikusabb közönséggel rendelkező Portal okoskijelzőknél.

A források szerint a Facebook jövő tavasszal tervezi a termék bemutatását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!