Legyen a Vodafone főállású angyala havi 400 ezer forintért

Vágólapra másolva!
A Vodafone idén is meghirdette Főállású Angyal pályázatát. A társadalom jobbá tételét célzó kezdeményezésre digitális vonatkozású projektekkel lehet jelentkezni november 22-ig, a nyertes pedig egy éven keresztül, főállásban, havi 400 ezer forintért dolgozhat az ötlete megvalósításán.
Vágólapra másolva!

A Vodafone Alapítvány által kezdeményezett Főállású Angyal pályázat eredetileg 2002-ben indult el Új-Zélandon, amihez a Vodafone Magyarország Alapítvány kereken tíz éve, vagyis 2008-ban csatlakozott. Idén tehát jubileumot ünnepel a vállalat legnépszerűbb társadalmi projektje, ami egyben meglepetésekkel is jár:

idén nemcsak a jelentkezőktől várnak különböző pályázati ötleteket, hanem kineveztek két további extra digitális angyalt is, akik a kifejezetten egy-egy, a Vodafone Magyarország által kijelölt társadalmi ügyet képviselnek majd.

„Amire a Főállású Angyal pályázat és az összes eddigi Angyal tevékenysége rávilágít, hogy társadalmunkban rengeteg kiaknázatlan ötlet és lehetőség van. A programmal az a célunk, hogy ezeknek az ötleteknek, társadalmi probléma enyhítésére irányuló jótékonysági projekteknek a megvalósításához anyagi és technológiai segítséget nyújtsunk" - mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának tagja, és a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Forrás: Vodafone Magyarország

Bármi szóba jöhet, aminek köze van a digitalizációhoz

A Vodafone kiemeli, hogy telekommunikációs vállalatként kiemelten fontos számukra a technológia és a digitalizáció, így a pályázatoknak ezúttal is tartalmazniuk kell valamilyen digitális megoldást. A pályázat partnerszervezete, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója, Dr. Molnár Klára azonban hangsúlyozta, hogy itt nem kell feltétlenül olyan komplex dolgokra gondolni, mint egy teljesen új alkalmazás kifejlesztése, ennél jóval egyszerűbb megoldásokkal is lehet hasznos társadalmi tevékenységet folytatni.

Példának a korábbi évek egyik nyertesét, Lencse Mátét hozta fel, aki Skype-on oktatott hátrányos helyzetű gyerekeket, így fizikailag nem kellett ott lennie mindenhol. Tulajdonképpen bármilyen eszköz, szolgáltatás és program szóba jöhet, aminek köze van a digitális világhoz, legyen szó mobiltelefonról, tabletről, Facebookról vagy Skype-ról.

A nyílt pályázat győztese egy éven keresztül havi bruttó 400 ezer forintos fizetésért, teljes munkaidőben dolgozhat a projektjén egy általa választott alapítvány munkatársaként, ahonnan folyamatos szakmai segítséget is kap.

A jelentkezés folyamatának részleteihez érdemes ellátogatni a pályázat hivatalos oldalára, a jelentkezési határidő november 22.

Felkért angyalok

Idén a jubileum alkalmából a Vodafone közvetlenül felkért két extra angyalt is. Váczi Dorottya digitális pedagógiai szakértő a kezdeményezés Digitális Iskola Angyala lesz, aki a Digitális Iskola Programban részt vevő pedagógusok és diákok digitális tudását igyekszik fejleszteni majd 2019-ben. A felkérés kapcsán Váczi Dorottya elmondta, hogy a pályája során eddig is kiemelt figyelmet szentelt a digitális eszközök oktatásba való beépítésére, így örömmel vág neki a küldetésnek.

Forrás: Vodafone Magyarország

A másik felkért szakértő Fábián Sára, aki a Vodafone Digitális Kórházi Angyala lesz, aki az általa alapított, egyetemistákból álló Amigos a gyerekekért szervezettel közösen végzi majd munkáját, melynek célja a súlyosan beteg, hosszabb kórházi kezelés alatt álló gyerekek mindennapjainak színesítése a nyelvtanuláson keresztül. Fábián Sára ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a gyerekek már most is számos elektronikus eszközt használnak a kórházban, legyen szó akár PlayStationről, akár tabletről vagy mobiltelefonról. A cél azonban, hogy megmutassák, egy tableten például nemcsak rajzfilmeket nézni és játszani lehet, hanem rendkívül hatékony eszköz a nyelvtanuláshoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!