Megállíthatatlan az igazi Mario Kartozás

mario kart nintendo switch
Mario Kart
Vágólapra másolva!
Egyelőre hiába nyert pert a figuráit használó vállalattal szemben a Nintendo.
Vágólapra másolva!

Egyes vállalkozások igazán különleges és meghökkentő dolgokból képesek pénzt csinálni, a japán MariCar (újabban MariMobility) például a Mario Kart gokartversenyzős játék rajongóinak szerez feledhetetlen perceket, természetesen némi fizetségért cserébe.

Mario Kart Forrás: Nintendo

A vállalat Tokióban és Oszakában üzemel, az üzlete pedig pofonegyszerű: a Mario Kart jelmezeket és gokartokat kölcsönöz a Nintendo játéksorozatát kedvelőknek, így az ügyfelek mondjuk Mariónak öltözve vehetnek részt a gokartos túráin.

Azt hinné az ember, hogy a Nintendo beleegyezett ebbe, de valójában szó sincs ilyesmiről, a MariMobility teljesen a saját szakállára viszi az üzletet. A Nintendónak ez persze nem tetszett, így beperelte a szellemi tulajdonainak megsértéséért a vállalkozást, a napokban pedig meg is nyerte a pert.

A Maricar megfellebbezte az ítéletet, és némi jogi manőverrel MariMobilityre változtatta a nevét, hogy továbbra is zavartalanul űzhesse az ipart. Sőt: a webhelye szerint még szabadalmaztatni is próbálja az üzleti modellt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!