Telepíthető a Winamp 5.8

winamp
Winamp 5.8
Vágólapra másolva!
Megérkezett a héten már beígért, frissített verzió.
Vágólapra másolva!

A YouTube és a zenestreamelő szolgáltatások korában látszólag elpárolgott az igény a klasszikus zenelejátszó programok iránt, éppen ezért is nagy meglepetést keltett, hogy a svéd Radionomy a napokban bejelentette a Winamp feltámasztását.

Winamp 5.8 Forrás: Origo

Az ígéretnek megfelelően most elérhetővé vált a szoftver legújabb változata, a Winamp 5.8 a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. Az alkalmazás a legutóbbi 5.666-os verzió motorháztető alatt frissített változata: semmilyen látható újdonságot nem hoz, de naprakésszé váltak egyes motorháztető alatti komponensei, és már teljesen kompatibilis a Windows 8.1 és Windows 10 rendszerekkel is.

Ha minden jól megy, akkor jövőre teljesen újjászületik a Winamp, de sajnálatos módon csak mobilokra válik majd elérhetővé a következő főverziója, számítógépes változat nem lesz belőle. A tervek szerint a Winamp 6 nem pusztán a mobilok és a táblagépek háttértárain lévő dalokat tudja majd lejátszani, de

több zenestreamelő szolgáltatás is közvetlenül elérhető lesz belőle, alternatívát fog jelenteni azok hivatalos mobilappjainak.

A klasszikus Winamp sorsa nem tisztázott, de a mostani Winamp 5.8 elkészítése és kiadása inkább csak egy reklámfogásnak tűnik, amivel a következő főverzió promócióját kívánják megtámogatni. Könnyen elképzelhető, hogy ez lesz a legutolsó verziója, maximum apró kompatibilitási és biztonsági javítások készülhetnek hozzá.

A hivatalosan weblap szerint a klasszikus Winamp fejlesztése nem egy folyamatban lévő projekt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!