Nyugdíjba mehetnek a merevlemezek

crucial mx500 ssd
Crucial MX500 SSD
Vágólapra másolva!
Jövőre újból megfeleződhet az SSD-k ára.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években katasztrófa volt számítógépet építeni vagy vásárolni: először az SSD-k ára lőtt ki, utána a rendszermemória drágult meg drámaian, majd a videokártyák váltak luxuscikké, most pedig Intel processzort nem lehet tolerálható áron kapni. Az egyetlen jó hír, hogy az idei évben körülbelül megfeleződött az SSD-k ára, ráadásul jó ideje az a pletyka járja, hogy jövőre is folytatódni fog az árcsökkenés.

Crucial MX500 SSD Forrás: Crucial

A DigiTimes most iparáig forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy nem is akárhogyan: 2019 során a jelenlegihez képest újból megfeleződhet az SSD-k ára. Ha ez bejön, akkor például a márkás és minőségi, a legtöbb felhasználó számára bőven elég kapacitású

500 gigabájtos SSD-k ára 12-14 ezer forint környékére zuhanhat.

Összehasonlítási alapul ennyi pénzért jelenleg már válogatni lehet az 1 terabájtos merevlemezek között. Kapacitás tekintetében jövőre sem kerülhet majd egy szintre az SSD és a merevlemez ára, a rengeteg elfekvő adatot továbbra is olcsóbb lesz merevlemezeken tárolni.

Viszont a számítógépezők többségének már nem lesz ténylegesen igénye vagy anyagi oka arra, hogy inkább merevlemezt vegyen az SSD helyett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!