Visszatért a MacBook Air

apple macbook air
Apple MacBook Air (2018)
Vágólapra másolva!
Teljesen modernné vált, de számottevően drágább az elődjénél.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél nehezebb dolga lesz az Apple vezérigazgatójának, mikor az interjúkban el kell majd magyaráznia, hogy a cége márpedig széles körben megfizethető termékeket is árul. A tegnap bejelentett Mac Mini drámaian drágább az elődjénél, az iPad Pro táblagépek sohasem voltak olcsók, most pedig a MacBook Air modernizálásának az apropóján az Apple megragadta a lehetőség egy újabb áramelésre: 200 dollár plusszal 1199 dollárra srófolta a notebook legolcsóbb modelljének az árát.

Apple MacBook Air (2018) Forrás: Origo

A 13,3 hüvelykes új MacBook Air 2560×1600 pixeles Retina kijelzőt kapott, ami óriási előrelépés az eddig árult modell 1440×900 képpontos paneljéhez képest. Az új notebook háza teljes mértékben újrahasznosított alumíniumból készül, a klaviatúrája a naprakészebb MacBookokban már évek óta használt butterfly típusú és háttérvilágításos, a vásárlók pedig jelszópötyögés helyett immáron Touch ID ujjlenyomat-olvasóval is bejelentkezhetnek az operációs rendszerbe.

Belül szintén megkapta az elvárható fejlesztéseket az új MacBook Air: nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor dolgozik benne, a memóriája modelltől függően 8 GB vagy 16 GB, az SSD háttértára pedig 128 GB és 1,5 TB közötti kapacitást kínálhat.

Az Apple szerint 12 órás akkus üzemidőt is kínáló MacBook Air november 7-től lesz kapható, a hazai kezdőára bruttó 475 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!