Két érintőkijelzőt kapott a Nubia X

zte nubia x okostelefon
Nubia X
Vágólapra másolva!
Az előlap 94 százalékát tölti ki a nagyobbik panel.
Vágólapra másolva!

Egyedi csúcsmobillal rukkolt elő a ZTE tulajdonában álló Nubia mobilgyártó, a simán csak Nubia X névre keresztelt okostelefonjának ugyanis az előlapján és a hátlapján is található egy-egy érintőkijelző. A készülék előlapját egy 6,26 hüvelykes és 2280×1080 pixeles panel uralja, egész pontosan az előlap 93,6 százalékát borítja az LCD.

Nubia X Forrás: Nubia

A hátlapon elhelyezett másodlagos érintőkijelző sem kutya, egy 5,1 hüvelykes és 1520×720 pixeles OLED panelről van szó. A Nubia X nem rendelkezik előlapi kamerával, a szelfiket a hátlapi dupla kamerás rendszerrel kell készíteni, hiszen a másodlagos kijelzőn látható a 24 + 16 megapixeles szenzorpáros képe.

Nubia X Forrás: Nubia

A gyártó szerint a másodlagos kijelző a szelfizésen kívül dekorációként szolgáló háttérképek, vagy éppen az óra megjelenítésére képes. Emellett játékokban használható lehet extra kezelőszervek elhelyezésére, de ezt persze támogatniuk kell a játékoknak. További érdekesség, hogy a telefon mindkét hosszabbik oldalára került ujjlenyomat-olvasó, így mindig gyorsan feloldható a képernyőzár, akármelyik lapjával is van éppen felfelé a készülék.

Nubia X Forrás: Nubia

A Nubia X további érdekesebb tulajdonságai közül kiemelhető a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, a modelltől függően 6 vagy 8 gigabájt memória, az akár 256 gigabájtos (nem bővíthető) háttértár, a 3800 milliamperes akku, továbbá az egyéni felülettel kiegészített Android 8.1.

A gyártó állítása alapján a két érintőkijelző ellenére egy egész napot kibír egyetlen töltéssel a készülék.

Sajnos a Nubia X kizárólag Kínában lesz kapható, de az érdekesség kedvéért íme a különböző változatainak jüanról közvetlenül forintosított, nettó ára:

  • 6 GB + 64 GB: 135 ezer forint,
  • 8 GB + 128 GB: 152 ezer forint,
  • 8 GB + 256 GB: 173 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!