Megnyílt a Kaspersky első átláthatósági központja

kaspersky router
Már routeren a KasperskyOS
Vágólapra másolva!
A vállalat Svájcba helyezte át az európai ügyfelek adatainak a kezelését.
Vágólapra másolva!

Keddtől a Kaspersky Lab termékeinek európai felhasználói által megosztott rosszindulatú és gyanús fájlok feldolgozása zürichi adatközpontokba kerül át. Ezzel kezdetét veszi a cég 2017 végi Globális Átláthatósági Kezdeményezése keretében tett vállalása szerinti átköltöztetési program első szakasza.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab társalapítója és ügyvezető igazgatója Forrás: Kaspersky Lab

Az adatfeldolgozás átköltöztetése egy nagyszabású infrastruktúra-fejlesztési program része, melynek célja az, hogy növelje a vállalat informatikai infrastruktúrájának adatsérülések és ellátásilánc-támadások kockázatával szembeni ellenálló képességét. November 13-ától két adatközpontban kezdődik meg az európai felhasználóktól beérkező fenyegetésekkel kapcsolatos adatok feldolgozása.

A Kaspersky Labbel a felhasználók által önként megosztott adatok köre

a gyanús vagy korábban nem ismert rosszindulatú fájlokra és az ezekhez kapcsolódó metaadatokra terjed ki,

amelyeket a vállalat termékei a Kaspersky Security Networkbe (KSN-be) küldenek automatikus rosszindulatú-kód elemzésre.

A Kaspersky Lab termékei által feldolgozott más jellegű adatok – többek között a különféle anonim fenyegetés- és használati statisztikák – átköltöztetésére a Globális Átláthatósági Kezdeményezés későbbi szakaszaiban kerül sor a tervek szerint.

Emellett megnyitotta kapuit Zürichben a Kaspersky Lab első Átláthatósági Központja is, amely az arra felhatalmazott partnerek számára hozzáférést biztosít a vállalat forráskódjának, szoftverfrissítéseinek és fenyegetés-észlelési szabályainak, valamint egyéb tevékenységeinek szemléihez, értékeléseihez.

A Kaspersky Lab az Átláthatósági Központon keresztül biztonságos környezetben történő külső értékeléshez nyújt információkat, alapvető és fontos műszaki dokumentációkkal együtt a kormányzatoknak és a partnereknek a termékeiről.

Ezt a két jelentős eseményt a más régiókra kiterjedő adatfeldolgozás átköltöztetése, majd a második szakaszban a szoftver-összeállítás Zürichbe költöztetése követi.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!