Megint telepíthető az új Windows 10

microsoft windows 10 october 2018 update
Windows 10 October 2018 Update
Vágólapra másolva!
Folytatódik az October 2018 Update terjesztése.
Vágólapra másolva!

A telepítésekor potenciálisan fellépő adatvesztési hibának köszönhetően a Microsoft pár nappal az október eleji kiadása után visszavonta a Windows 10 October 2018 Update-et, ez a Windows 10 idei második és utolsó óriásfrissítése. Ugyan október második felére elkészült a rendszer összes súlyosabb hibájának a javítása, azonban a Microsoft egy kukkot sem szólt arról, hogy mikor kívánja újból elérhetővé tenni.

Windows 10 October 2018 Update Forrás: Microsoft

Tapasztalati úton kiderült, hogy kedd estére gondolt a Microsoft, a termékeihez havi rendszerességgel kiadott hibajavításokkal párhuzamosan újból elérhetővé tette a legújabb Windows 10-et is. A második nekifutásra kiadott változat elvileg már nem fog adatvesztést okozni az ügyfelek kis hányadánál sem.

A Microsoft ígéretet tett arra, hogy a minőség-ellenőrzési módszereinek hangolásával a jövőben megpróbálja elkerülni az ilyen közjátékokat, de majd kiderül, hogy a gyakorlatban mennyire képes állni a szavát.

A Windows 10 idei első óriásfrissítésének az elérhetővé tétele is csúszott majdnem egy hónapot, bár az áprilisi óriásfrissítés kiadását blokkoló hiba szerencsére még azelőtt előjött, hogy a Microsoft megkezdte volna az April 2018 Update terjesztését.

A Windows 10 October 2018 Update többféle módon is telepíthető.

Ha valaki szimplán frissítené rá a meglévő Windows 10-es gépét, annak elsőként a Gépház alkalmazás Windows Update részében érdemes próbálkoznia egy kézi frissítéskereséssel. Ha nem jelenne meg a telepíthető javítások listájában az October 2018 Update, akkor az innen letölthető alkalmazással kikényszeríthető a telepítése. Aki tisztán telepítené az új Windows 10-et, az szintén a linkelt webhelyről szerezheti be le a telepítőmédia elkészítéséhez szükséges segédprogramot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!