Támogatja az egeret és a billentyűzetet az Xbox One

microsoft xbox one egér billentyűzet videojáték játékkonzol
Ha a fejlesztők szeretnék, akkor mostantól engedélyezhetik a játékosok számára az egérrel és billentyűzettel való játékot az Xbox One-on
Vágólapra másolva!
Egyelőre két játékban lehet átváltani számítógépes perifériák használatára.
Vágólapra másolva!

Ugyan az elmúlt két évtizedben a Microsoft folyamatosan közrejátszott a játékkonzolok történetének az alakításában, azonban szerdán olyanra vetemedett, ami garantáltan bekerül a gamer történelemkönyvekbe: az Xbox One legújabb frissítésével lehetővé tette, hogy a játékosok a szokásos gamepad helyett egérrel és billentyűzettel is irányíthassák a játékaikat.

Ha a fejlesztők szeretnék, akkor mostantól engedélyezhetik a játékosok számára az egérrel és billentyűzettel való játékot az Xbox One-on Forrás: Microsoft

A fair play jegyében az újítás nem érhető el automatikusan a játékokban: a fejlesztők a saját hatáskörükben eldönthetik, hogy szeretnék-e bármilyen módon támogatni az alternatív vezérlőeszközöket. Ha igen, akkor ezt manuálisan be kell kapcsolniuk a játékaikban, ami a már kiadott címekben csak egy utólagos patch kiadásával valósítható meg.

Jelenleg két játék játszható egérrel és billentyűzettel az Xbox One-on, ezek a Fortnite és a Warframe.

A következő hetekben jó néhány játék csatlakozik hozzájuk, novemberben a Bomber Crew, a Deep Rock Galactic, a Strange Brigade, a Vermintide 2, a War Thunder és az X-Morph Defense kap majd egerészős patcheket. Emellett valamikor a közeljövőben a Children of Morta, a DayZ, a Minion Master, a Moonlighter, a Vigor, a Warface, és a Wargroove is csatlakozik a díszes társasághoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!